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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  18/03/2022
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  IBÁÑEZ, F.; ZOPPOLO, R.
Afiliación :  FACUNDO IBÁÑEZ SILVA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO JOSE ZOPPOLO GOLDSCHMIDT, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Assessment of allelopathic properties of Baccharis dracunculifolia DC in laboratory and field conditions.
Fecha de publicación :  2011
Fuente / Imprenta :  Allelopathy Journal, 2011, v.28, no. 1, p.77-86.
Descripción física :  2-s2.0-80052850810
ISSN :  0971-4693
Idioma :  Español
Inglés
Notas :  Article history: Received in revised form: April 16, 2011.
Contenido :  ABSTRACT. In plantations of B. dracunculifolia, a noticeable decrease in diversity and development of monocots species was observed. Hence, phytotoxic studies were done to determine the in vitro toxicity of essential oils of B. dracunculifolia on monocot (Lolium multiflorum) and dicot (Lactuca sativa). The essential oil at concentration of 1000 mg/L drastically decreased the hypocotyl growth of L. multiflorum (90%) and L. sativa (60%). The analysis of essential oil by gas chromatography showed a high percentage of compounds with phytotoxic effects, such as limonene, α and β-pinene. The field experiments showed that the inhibition under B. dracunculifolia was not due to the effect of shading nor to nutrient competition. The reduction in germination of L. multiflorum under B. dracunculifolia was > 90%. In the soil under the plantation, a high concentration of phenolics was measured (15mg/100g of soil). These results indicate that allelopathic activity of B. dracunculifolia may be explained through a combination of phytotoxic effects (emission of volatile compounds and the accumulation of phenolics in the soil profile).
Thesagro :  ACEITES ESENCIALES; ALELOPATÍA; FITOTOXICIDAD; LACTUCA SATIVA.
Asunto categoría :  --
F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12807 - 1PXIAP - DDPP/ALLELOPATHY JR/2011

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  31/08/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  SAN JULIÁN, R.; NUTE, G.; SAÑUDO, C.; FONT I FURNOLS, M.; GUERRERO, L.; MONTOSSI, F.
Afiliación :  ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Sensory evaluation of beef meat produced under different production systems of Uruguay. [Abstract]
Fecha de publicación :  2005
Fuente / Imprenta :  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY (ICoMST), 51., 2005, Baltimore, Maryland, USA. Book of Abstracts, 2005.
Páginas :  p. 18
Idioma :  Inglés
Palabras claves :  BEEF MEAT QUALITY; PRODUCTION SYSTEM; SENSORIAL EVALUATION.
Thesagro :  CALIDAD DE CARNE.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO28089 - 1PXIAP - PP636 CONb 2005EN 7091
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